Wat dacht je van een zelfbouwpakket voor sanitair en airco?

Wanneer je renovaties in je woning wil uitvoeren, gaat dit vaak gepaard met een stevig kostenplaatje. Je moet niet enkel de materialen betalen, maar ook de werkuren van de werkmannen die alles komen installeren. Daarom kan het wel handig zijn als je bepaalde dingen zelf kan verbouwen. Je kan eenvoudig een pakket voor zelfbouw aankopen om zo bijvoorbeeld het sanitair en de airco zelf te plaatsen.

Waarom een zelfbouwpakket interessant kan zijn

Tegenwoordig vind je op het internet een overvloed aan filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde dingen zelf kan doen. Je hebt enkel een pakket nodig met alle benodigdheden voordat je aan de zelfbouw kan beginnen. De prijs van dergelijke pakketten vallen vaak ook erg goed mee. Zo heb je er voor elektriciteit, maar ook om zelf een airco te plaatsen. Wanneer je dus zelf een beetje technische kennis hebt, kan je vaak op een eenvoudige manier geld uitsparen.

Daarnaast bieden de meeste bedrijven ook nog de mogelijkheid aan om hulp in te roepen wanneer je onvoorziene moeilijkheden tegenkomt bij de installatie van bijvoorbeeld je sanitair of airco. Een airco installeren is bijvoorbeeld niet super moeilijk, maar je kan soms wel wat expertise en extra hulp gebruiken.

Haal het meeste uit je regenwater met een filter

Wanneer je bezig bent met het plaatsen van je sanitair, kan je eventueel ook nadenken om meteen een filter regenwater te plaatsen. Deze filter zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt. Hierdoor kan je het gebruiken voor het doorspoelen van je toilet of om je wasmachine te laten draaien. Er zijn verschillende plaatsen waar deze filter regenwater kan geplaatst worden. Sommige filters kunnen in de watertank geplaatst worden, terwijl andere filters in een regenpijp geplaatst moeten worden. Indien je hier zelf onvoldoende kennis in hebt, kan je altijd beroep doen op iemand met expertise. Zij kunnen je dan helpen met het maken van de juiste keuze.

Indien je regenwater wil gebruiken, is het belangrijk om een filter te plaatsen die ook de bladeren en het grootste vuil tegenhoudt. Als bladeren in het water komen, beginnen ze na enige tijd te rotten waardoor ook het water verontreinigd wordt. Het is dus belangrijk dat je een soort van opvangnetje in de dakgoot plaatst dat het grootste vuil kan tegenhouden. Dit is een eerste filtering van het water. Wanneer het water uit de regenput wordt gezogen, gebeurt er een tweede filtering zodat kleine deeltjes niet vast blijven zitten in de leidingen. Als je toch nog merkt dat het water niet volledig gefilterd is, dan kan je indien nodig nog kiezen voor een derde filtering, maar dit is optioneel.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie