Kies EPDM voor je dakbedekking

EPDM-dakbedekking wordt vandaag de dag steeds populairder. Doordat de verhouding prijs-kwaliteit zo goed is, wordt er meer en meer gekozen voor EPDM in plaats van andere dakbedekking zoals bitumen of pvc. Wij vertellen je waarom EPDM zo populair is en waarom het een goede keuze is voor je dak.

Waarom is EPDM zo populair?

Dakbedekking in EPDM is om verschillende redenen steeds populairder geworden. Dit synthetisch dakrubber is heel duurzaam en gaat ettelijke jaren mee. Waar bitumen een gemiddelde levensduur heeft van 30 tot 35 jaar, hoef je EPDM slechts om de 50 jaar te vervangen.

EPDM is een soort rubber, wat het erg flexibel maakt. Het past zich ook aan aan de temperaturen. Is het warm, dan zet EPDM uit en bij lagere temperaturen krimpt het opnieuw. Zo hoef je niet te vrezen dat je dakbedekking scheurt als het uitzet bij hitte. Het is immers bestand tegen alle weersomstandigheden en de temperatuur heeft geen invloed op de weerbaarheid van rubber. Daarnaast is deze dakbedekking naadloos. Scheurtjes komen gemakkelijk voor ter hoogte van de naden, iets waar je bij EPDM niet voor moet vrezen.

Een ander groot voordeel van EPDM is dat het volledig waterdicht is én recycleerbaar. Een overschot aan EPDM kan dus perfect herwerkt worden tot andere materialen. Daarnaast vormt EPDM ook de perfecte basis voor de aanleg van een groendak doordat het wortelwerend is. Groendaken bevatten voornamelijk planten die niet diep wortelen en weinig onderhoud vragen, maar tegelijkertijd zijn ze erg voordelig voor het milieu. Deze daken vormen de ideale schuilplaats voor vogels en insecten en het verhoogt het zuurstofgehalte in de omgeving. Een goede oplossing om fauna en flora te laten heropleven in drukke steden.

Eenvoudige plaatsing

Een ander groot voordeel van EPDM is de eenvoudige plaatsing. In tegenstelling tot andere dakbedekkingen hoeft dit rubber niet gebrand te worden op je dak waardoor het veel veiliger is. Bovendien kan het ook zonder probleem geplaatst worden over de versleten roofing. Omdat je de vorige roofing niet moet verwijderen, kan je heel wat kosten besparen.

Je hebt de keuze uit zelfklevende en niet-zelfklevende EPDM. Zelfklevend betekent hier dat je geen lijm meer moet aanbrengen op de ondergrond. Je moet er dan wel voor zorgen dat de dakbedekking meteen goed ligt. Niet-zelfklevende EPDM houdt in dat je de rubber nog kan verplaatsen voordat de lijm volledig is opgedroogd. Moet je enkel je dakgoot repareren, dan kan je EPDM-folie kiezen. Dat volstaat voor een strakke afwerking.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie