Tuinieren in uw vrije tijd

We krijgen over het algemeen steeds meer vrije tijd te besteden. Een populaire hobby is het hebben en bijhouden van een volkstuin. U heeft er zelf ook wellicht weleens over nagedacht om eraan te gaan beginnen. Nu we tijdens de pandemie steeds minder buitenshuis kunnen doen is een uitstapje naar een volkstuin een welkome afwisseling. In ons land zijn door het hele land volkstuinen te vinden en dan vooral aan de rand van de grote steden. België telt in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ongeveer 4600 volkstuinen die verdeeld zijn over ruim honderd parken. De helft van de gehuurde volkstuinen bevindt zich in de provincie Antwerpen en voornamelijk in het grootstedelijke gebied van die stad. Opvallend is ook het aantal volkstuinen dat zich langs de spoorlijnen in Vlaanderen bevindt. Maar naast die volkstuinen kennen we zeer veel tuinliefhebbers die een gedeelte van hun particuliere tuin als groentetuin hebben ingericht. Omdat het vaak moeilijk is om aan een volkstuin te komen is dat best een slimme oplossing.

Er zijn meer liefhebbers van uw volkstuin

Als u een tuin of een volkstuin heeft dan kent u vast wel die keren dat u naar uw tuin ging en daar de gewassen niet aantrof zoals u ze de laatste keer gezien had. Amai wat is hier gebeurd zal dan een veelgehoorde kreet zijn. Waarschijnlijk zijn er dan mieren aan het werk geweest om ondergronds en bovengronds het gazon en de gewassen te verwoesten. Mieren richten schade aan planten en andere gewassen met name omdat ze ondergronds complete gangenstelsels graven waar de wortels dan door worden beschadigd. Vooral in de periode tussen juli en september kan dit erg veel schade aanrichten. mieren bestrijden is dus iets waar u als eigenaar van een volkstuin wel aandacht aan moet besteden. aaltjes tegen mieren is daarvoor een prima en milieuvriendelijke oplossing.

Bestrijden van mieren op een biologische manier

Een milieuvriendelijke manier voor de bestrijding van ongedierte is de bestrijding met nuttige insecten. Er zijn vele nuttige insecten die ingezet kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld nematoden kopen ter bestrijding van de insecten. Nematoden, ook wel aaltjes genoemd gaan op zoek naar hun prooi, dringen die binnen en zullen de prooi verzwakken waarna ze zullen sterven. Nematoden zijn milieuvriendelijk en onschadelijk voor mensen, dieren en de planten. Aaltjes gebruiken de larven van de insecten om zich te voeden en zich daarna weer verder voortplanten. Een prima manier om je tuin of volkstuin mooi en gezond te houden.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie