Het inrichten van mijn eerste huurwoning

Onlangs verhuisde ik van mijn studentenkamer naar mijn eerste huurwoning. Een hele stap in allerlei opzichten. De afgelopen acht jaar woonde ik op een kamertje van postzegelformaat en deelde ik de keuken en badkamer met zeven andere studenten. Nooit heb ik een gedachte gewijd aan de inrichting van mijn leefruimte. Een studentenkamer hoort er chaotisch en ongeorganiseerd uit te zien. Zodra je een eigen woning betrekt, zit dat natuurlijk anders. Hier woon ik alleen. Ik ben in mijn eentje verantwoordelijk voor de staat van mijn woning. Bovendien ben ik geen rebelse student meer, maar een volwassen vent. Ik kan mijn woning er niet meer uit laten zien als een hotelkamer uit de jaren '70 waar de Rolling Stones een nachtje gitaren tegen de muren hebben kapotgeslagen. Lees hier over het avontuur van mijn eerste zelfingerichte woning!

Een saai huis

Ik ben dan wel een volwassen vent, maar van het inrichten van een huis heb ik totaal geen verstand. Ik vind het vet als een inrichting gedurfd en rebels is, door een artistieke creatie aan de muur of psychedelisch behang waar je niet langer dan vijf seconden naar kan kijken zonder duizelig te worden. Deze neigingen wijs ik echter af als onvolwassen. Bij gebrek aan een vriendin die mij kan helpen met het realiseren van een volwassen inrichting, heb ik daarom mijn moeder carte blanche gegeven. Dit leidt echter vooral tot soberheid. Mijn moeder wil graag dat haar zoon eindelijk eens in een degelijk huis woont. Ze verft de muren wit, naait zelf gordijnen in elkaar van neutraal donkerblauw, die matchen met een tapijt van okergeel. Het is netjes en degelijk, maar tegelijk voelt het een beetje alsof ik in een standaardkamer van een budgethotel woon.

Sfeer maken met licht

Ik ben blij met mijn degelijke huis, maar nu is het aan mij om er een ziel in te brengen. Ten eerste hang ik mijn Taylor Swift-kalender aan de muur. Dat is al beter. Verder wil ik niet geforceerd allerlei snuisterijen gaan kopen die mijn huis gezellig maken. Zoiets moet zelf ontstaan, door cadeautjes en toevallige vondsten op een rommelmarkt. Tot die tijd focus ik me op het licht. Met sfeervolle lampen die een prettig licht schijnen kun je ook een gezellige sfeer creeeren. Ik kom uit bij het assortiment van www.besled.nl. Hier biedt men een breed scala van LED-lampen, sfeerlichten en gekleurde lampen aan. Uiteraard richt ik een spotje in de richting van de Taylor Swift-kalender. Voor nu vertegenwoordigt zij de ziel van mijn eerste huurwoning!

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie