Alles wat je moet weten over een traplift

Als je te maken krijgt met fysiek ongemak, dan hoeft dat zeker niet te betekenen dat je meteen een bungalow moet zoeken. Integendeel. Als je gebruik maakt van een traplift namelijk, kun je altijd zonder enige inspanning naar boven en weer naar beneden.  Veel mensen denken dat een traplift altijd duur is. In de praktijk echter, valt dit nogal mee. De prijs traplift hoeft niet hoog te zijn, zeker niet als je kiest voor een 2e hands traplift. En ook die bieden nog steeds solide kwaliteit. 

Met de prijs van een traplift valt het nog reuze mee

Een traplift tweedehands? Is dat dan wel een goede traplift? Ja, dat is het zeker. Een huislift is gemaakt voor een lange levensduur. je hebt er jarenlang plezier aan. Heeft iemand tijdelijk een traplift nodig en is die naar verloop van tijd overbodig? Dan zou je die tweedehands traplift prima over kunnen nemen. Verder is het goed te weten dat een traplift altijd op maat van jouw trap gemaakt kan worden. 

Wat betreft de lift kan altijd maatwerk geleverd worden

In de regel is een lift geschikt voor precies één persoon. De lift brengt je zonder inspanning en op veilige wijze  naar boven en weer naar beneden. Het maakt niet uit welke trap je hebt. De traplift kan zijn goede werk doen als je een rechte trap hebt, maar zeker ook als je een trap hebt met één of meerdere bochten. Een lift is een geschenk uit de hemel  als je te maken hebt met fysieke ongemakken. Doorgaans heb je een standaard huislift en heb je speciale liften die zeer geschikt zijn voor mensen die te maken hebben met overgewicht of die gebonden zijn aan een rolstoel. Ook zijn er speciale liften beschikbaar voor mensen die ofwel blind of slechtziend zijn. Er kan, met andere woorden, altijd maatwerk geleverd worden. 

Stoel wordt aangedreven door een motor

Koop je een traplift, dan krijg je de beschikking over een stoel met een rails. De stoel wordt aangedreven door een motor. Wil je gebruik maken van een dergelijke lift, dan dien je wel altijd een solide trap te hebben. Dat komt omdat de traplift niet aan de muur, maar aan de trap zelf gemonteerd wordt. Met een traplift maak jij je het zelf in elk geval een stuk gemakkelijker. Soms is het een tijdelijk hulpmiddel, soms ben je langer ‘veroordeeld’ tot de lift. In beide gevallen echter, zul je er echter heel erg blij mee zijn. 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie