Je badkamer of toiletruimte in een nieuw jasje!

Een badkamer moet functioneel zijn. Toch is er de laatste jaren meer en meer een trend ontstaan om van de badkamer een wellnessruimte te maken waar het heerlijk vertoeven is. Het ideale recept voor vele avonden pure ontspanning. Maar hoe begin je er aan?

Kappen en breken

Wie al een ruimte gerenoveerd heeft, zal het ongetwijfeld herkennen: je moet eerst iets afbreken en letterlijk in het stof bijten, om er daarna iets moois van te maken. Om van je badkamer een modern pareltje te maken, kies je soms beter voor een totale make-over. Dat betekent het strippen van de bestaande tegeltjes, vloer en meubels en resoluut kiezen voor een nieuwe look! 

Moderne douche

De doucheruimte vormt vaak een belangrijk onderdeel van je badkamer. Vandaag zijn er heel wat mogelijkheden om de doucheruimte te betegelen, maar het kan ook anders. Wil je vooral snel gaan en kiezen voor een strakke afwerking? Dan is een acryl paneel om tegen de muren te plaatsen de ideale oplossing. Het naadloze oppervlak maak je gemakkelijk schoon en de snelheid waarmee je het kunt plaatsen is misschien nog het grootste voordeel. Elke dag dat je te maken krijgt met renovaties in je badkamer, is er immers eentje te veel.

Toilet

Vergeet ook het toilet niet wanneer dit geïntegreerd is in de badkamer. Pak dus niet alleen de tegeltjes en vloer aan, maar ga ook voor een nieuw Geberit toilet. Als je al even vooruit denkt aan je oude dag, is het belangrijk om een comfortabele zithoogte te bepalen van je toilet. Een hangtoilet kan daarbij een oplossing bieden en zorgt voor het gemakkelijker schoonmaken van de vloer. Heb je geen ruimte voor een hangtoilet, dan zijn er talloze staande modellen op de markt met een moderne look. Waar je vroeger een bidet installeerde, kun je vandaag kiezen voor een toilet met waterstraal. 

Staallook

Ga zeker een kijkje nemen in verschillende interieurbladen of laat je online inspireren. Je zal al snel merken dat er vandaag accenten worden gelegd met goud of zwart in een moderne badkamer. Een staallook voor je douchewand kan prachtig zijn als je hem combineert met een effen paneel tegen de wand. Beknibbel ook niet te veel op de ruimte want er is niets zo luxueus als een ruime douche. Een steellook in combinatie met marmer is dé trend vandaag. Durf ook eens te experimenteren met kleuren en tinten van hout. Creëer een look die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak zodat je een badkamer hebt waarvan je opnieuw jaren kunt genieten.

 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie