Ondernemen in de coronacrisis

De coronacrisis heeft de economie zelf op zijn kop gezet, en daarmee de markt van alle producten en services, en afzonderlijk daarvan ook het publiek daarvan en hun koopgewoontes. Dit is wat de coronacrisis zo gevaarlijk maakt voor beginnende ondernemers – maar je hebt desondanks een voordeel tegenover ondernemers die hun bedrijf al hadden opgestart voor de crisis, omdat die net na de grote investering al enorme verliezen gingen maken. Wanneer je de crisis kunt incalculeren is het namelijk tegelijkertijd ook wel weer een prachtige tijd om iets in op te starten, juist omdat men zich meer dan ooit bewust is van hoe zwaar ondernemen kan zijn. Daarnaast heeft niet elke sector het even zwaar – er is een hoop werk wat gewoon door kan gaan, ook in tijden van crisis. Probeer je dus niet tegen te laten houden door de omstandigheden en ga je droom achterna. Wij vertellen hier hoe je dat het beste kunt doen!

Waar begin je?

De grote vraag voor iedereen die wil gaan ondernemen is natuurlijk: waar moet je beginnen? Alle starters plannen waarin je je hebt verdiept gaan niet meer op, er is niemand de de situatie al eens heeft doorgemaakt. Je hebt in deze tijd geen voorbeelden, wat het extra moeilijk maakt om knopen door te hakken over je aanpak. 

Onze tip? Denk nog eens goed na over de sector waarin je wil gaan ondernemen. De crisis laat ons zien welke beroepen in de moderne tijd wel en niet als 'essentieel' worden gezien door overheden, welke wegvallen in tijden van crisis en onvrede en welke juist ondanks alles door blijven gaan. Het laat zien welke financiele steun krijgen van het land, maar ook van hun publiek, hun klanten, en de wereld om zich heen. 

Doe iets onverwachts

De wc-papier schaarste laat ons zien dat beroepen als vrachtwagenchauffeur voor iedereen essentieel zijn; de rellen dat schoonmaken altijd door zal moeten blijven gaan; de ouderen uurtjes dat landbouw nodig is om de markten buiten te vullen, meer dan de drukbezochte supermarkt. Dit zijn de sectoren die ook onze hulp, steun en applaus nodig hebben – en waar nieuwe ondernemers altijd welkom zullen worden geheten. Dus wij raden alle beginnende ondernemers aan; ga op zoek naar een mooie camion occasion, en begin in de logistieke sector, in plaats van iets in de detailhandel. Wat er achter de schermen gebeurt is altijd de eerste en daarmee de belangrijkste stap in elk proces.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie