Zo wordt jouw tuin de mooiste van je buurt

Je moet toegeven: je onderhoudt je tuin niet alleen voor je eigen genot en plezier en dat van je gezin. Je wil ook een beetje bewondering krijgen van toevallige passanten voor al het harde werk dat je in je gazon, planten en hagen stopt. Dat is niet meer dan normaal! Wanneer je tuin goed onderhouden is, kan en mag het een echt pronkstuk zijn! Tuinieren is hard werken, en dat zie je dan ook graag beloond door complimentjes en bewonderende blikken. Wanneer je je tuin op een efficiënte en aangename manier wil onderhouden, koop je best een aantal degelijke tuinmachines aan. Welke machines je zeker in je bezit zou moeten hebben als hobbytuinierder, lees je hier.

Hou je gazon in topconditie!

Wanneer je een mooie gazon wil, is het belangrijk dat je gebruik maakt van een verticuteerder. Met een professionele verticuteerder kun je mos, gazonvilt en onkruid uit je grasmat verwijderen. Door dit met enige regelmaat te doen, hou je je gazon in topconditie. En een gezond gazon vraagt minder werk. Twee vliegen in 1 klap dankzij deze handige machine. Een verticuteermachine kan aangedreven worden door benzine, diesel of door een batterij. Er zijn ook verschillende werkbreedtes mogelijk. De werkbreedte ligt tussen 32 en 60 centimeter. Je vindt dus zeker een verticuteermachine die handig is om in jouw tuin te gebruiken. 

Maak echte kunstwerken van je hagen en struiken

Niet alleen je gazon kan een blikvanger van je tuin zijn. Ook je hagen en struiken bepalen mee de look van je tuin. Wanneer je hagen en struiken niet zo goed onderhouden zijn, straalt dit jammer genoeg af op het totale plaatje van je tuin. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Met een haagschaar is dit euvel gelukkig snel verholpen. Het aanbod aan haagscharen is ruim en divers. Er bestaan haagscharen op steel, standaard scharen en je kunt ook voor een haagschaar kiezen die werkt op benzine, elektriciteit of met een batterij. Ook zijn er verschillende werkbreedtes mogelijk wanneer je een haagschaar gaat kopen. De werkbreedte van een haagschaar kan tussen de 44 en 80 centimeter groot zijn. Kleine haag of grote struik, de ideale haagschaar om ze een mooie snit te geven bestaat dus zeker! 

Maai je gras om het gezond te houden

Natuurlijk kan ook een grasmachine niet in je tuinhuisje ontbreken. Door je gras regelmatig, maar ook niet te vaak, af te rijden, blijft het gezond. Er bestaan grasmaaiers voor zowel grote als kleine oppervlaktes, en ze kunnen aangedreven worden door elektriciteit, benzine, diesel of een batterij. Wanneer je niet graag zelf achter een grasmaaier aan loopt, kun je ook een zitmaaier of een robotmaaier kopen. Zo wordt je gras in een mum van tijd kort gemaaid terwijl jij ondertussen van je tuin kan genieten.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie