De beste verzekering door motorverzekering simulatie

Je hebt een nieuwe motor gekocht en wilt deze graag zo snel mogelijk laten verzekeren. Het is tenslotte verplicht en iedereen die de weg op wilt gaan heeft een verzekering nodig. Het is soms lastig om de keuze te maken voor een type verzekering. Er zijn er namelijk heel veel en elke verzekering is weer anders geprijsd, maar waarom eigenlijk? Dit heeft te maken in hoeverre je risico wilt lopen. Kun je de financiële schade van een ongeval zelf opvangen of betaal je liever een hogere premie om voor deze schade vergoed te zijn? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een verzekering. Tegenwoordig kan er gebruik worden gemaakt van een motorverzekering simulatie, op ze manier kun je er rustig van uitgaan dat je de beste prijs betaald voor het verzekeren van jouw specifieke motor. Je wilt tenslotte niet onnodig teveel betalen. In deze blog geven we een aantal tips voor de beste samenstelling van jouw verzekering. 

Motorverzekering simulatie

Bij het kiezen voor een motorverzekering kun je bij Solomoto gebruikmaken van een simulatie. Deze simulatie kijkt niet alleen naar cilinderinhoud en het motorvermogen, maar ook naar bijvoorbeeld de verhouding tussen het motorvermogen en het gewicht, model, merk bouwjaar en de factuurprijs. Daarnaast zorgt de simulatie dat er rekening wordt gehouden met het aantal jaar dat je in het bezit bent van het rijbewijs. Ook de manier van opslag van de motor en het aantal kilometer dat gereden wordt zal een rol spelen in de premie. 

In tegenstelling tot andere premies en verzekeringen krijg je op deze manier een zeer specifieke en persoonlijke prijs die gebaseerd is op meerdere factoren. Je kunt er dus altijd van uitgaan dat je de beste prijs zult betalen. Dit zorgt bij veel motorrijders voor rust.  Op zoek naar verzekering motor berekenen? Bij Solo Moto wordt er altijd een voordelige, passende en complete motorverzekering gevonden. Zwaardere motoren met minder vermogen hebben nu eenmaal een lagere premie dan bijvoorbeeld lichte motoren met meer vermogen. 

Diverse dekkingen

De uitkomst van het simulatieproces kan meerdere verzekeringen als advies geven. Dit is voor iedereen anders en hangt dus af van veel factoren. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat je altijd een verzekering op maat kunt verwachten. De verschillende verzekering zijn BA, BA+ Mini Omnium, BA+ Full Omnium en BA Full Omnium TOP. Ben je benieuwd naar de meestgeschikte verzekering voor jouw motor? Bekijkt het snel een eenvoudig online bij Solo Moto. 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie