Hoe een paar nieuwe gordijnen je kamer kan opfrissen

Ben je uitgekeken op je huidige wooninrichting? Dan hoef je niet meteen al je decoratie weg te gooien en een complete renovatie uit te voeren. Nieuwe gordijnen kunnen elke kamer er al heel anders doen uitzien en de aantrekkingskracht ervan vergroten. Gordijnen kunnen elementen zoals licht of geluid helpen blokkeren, maar ze zijn ook een fundamenteel onderdeel van het esthetisch uitzicht van je kamer. Net als de bekleding in een huis of het glazuur op een taart kunnen gordijnen een kleurcontrast vormen met de rest van de kamer. Ze dienen als een delicate decoratie die belangstelling en energie toevoegt aan wat anders vlak en saai zou zijn. Als je het gevoel hebt dat de gordijnen die je nu hebt de energie uit je kamer halen, maak je dan geen zorgen – hier heb je enkele tips hoe je je huis kunt inrichten met nieuwe gordijnen!

1. Kies lichte gordijnen

Als je kamer veel donkere meubels heeft of je huidige gordijnen niet veel licht doorlaten, vervang ze dan door lichte kleuren of zelfs witte gordijnen. Deze kleine verandering zal de hele kamer aanzienlijk opfleuren, vooral in de winter wanneer de zon niet vaak tevoorschijn komt en alles doffer en donkerder is.

2. Zorg voor contrast

Heb je het gevoel dat je kamer iets mist naast je lichte meubels en witte muren? Iets wat contrast kan geven zijn verduisterende gordijnen. Deze zijn geweldig omdat ze licht en geluid tegenhouden. Plus, als het je slaapkamer is, helpen ze vaak bij het oplossen van slaapproblemen omdat ze volledig verduisteren, net zoals jaloezieën. Elk model kan een lichte kamer in een donkere kamer veranderen wanneer je de gordijnen sluit en de lichten uitschakelt.

3. Probeer een kleurrijke stijl

Als je witte muren en meubels hebt, ga dan voor een strakke, moderne look door interessante focuspunten aan je kamer toe te voegen. Houd het modern en voeg tegelijkertijd wat kleur toe door gordijnen te kiezen die je kamer accentueren met een levendige tint.

4. Wat dacht je van mozaïekgordijnen

Mozaïekgordijnen zijn stoffen raambekledingen, maar met verschillende kleurvlakken. Als je voor iets gewaagds wilt gaan, grijp dan nu je kans! Dit soort gordijnen zijn het beste als je veel effen kleuren in je kamer hebt in plaats van andere patronen.

5. Hang ze zo hoog mogelijk

Ontwerpers’ advies is om de gordijnen meestal zo’n 15 cm boven het raam te hangen. Je kunt ze echter ook hoger hangen en toch nog tot op de grond laten vallen voor een dramatisch effect.
 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie