Veilig fietsen met kinderen: 4 manieren

Niets is zo heerlijk als eropuit trekken met de fiets, met je kinderen. Samen naar school fietsen, boodschappen doen, fietstochtjes maken … Wanneer je fietst met kinderen, hecht je uiteraard nog meer belang aan veiligheid dan wanneer je alleen fietst. Zijn je kinderen nog niet oud genoeg om zelf te fietsen? Dan zorg jij natuurlijk voor het transport. Hoe je dat comfortabel én vooral veilig kan doen, ontdek je hier.

1. Fietskar

De goeie, oude fietskar is enorm praktisch om 1 of 2 kinderen te vervoeren. Je bevestigt de kar achteraan je fiets, plaatst je kinderen mét fietshelm in de kar … en bent klaar om te vertrekken! Het voordeel van een fietskar is dat je kinderen er zelf in en uit kunnen stappen en dat ze beschermd zijn tegen wind en regen.

2. Bakfiets

Een bakfiets is erg handig om meerdere kinderen te vervoeren. Bovendien kan je je kinderen continu in het oog kan houden wanneer je fietst. En je kan er makkelijk je boodschappen in kwijt. Je kan een babyschelp in de bak plaatsen, voor extra veiligheid en stabiliteit van de allerkleinsten. Net als in een fietskar, is het dragen van een fietshelm essentieel voor een goede veiligheid.

3. Elektrische moederfiets

Een elektrische moederfiets staat garant voor comfort en veiligheid. In tegenstelling tot een gewone elektrische fiets voor dames, is een moederfiets voorzien van een lage instap met een ruime voorziening voor een kinderzitje. Het zitje zit ongeveer 15 cm verder naar voor zodat jij op een comfortabele manier kan op- en afstappen. Daarnaast hebben de fietsen een comfortabel stuur en een dubbele standaard voor extra flexibiliteit. Hierdoor heb je je handen vrij wanneer je je kind in het zitje zet, en zal je fiets minder snel omvallen. Met een elektrische moederfiets kan je makkelijk twee kinderen vervoeren: één kind vooraan in een zitje, en één kind achteraan in een zitje. Bovendien is een elektrische fiets veel handiger om het extra gewicht van je kinderen mee te sleuren dan met een gewone, niet-elektrische fiets.

4. Draagzak

Dit is, naast een kinderzitje voor- of achteraan je fiets, een handige oplossing om je kinderen te vervoeren wanneer je fietst. Bovendien heb je je kindje dicht bij jou. Een draagzak is geschikt voor de allerkleinsten, niet voor grotere kinderen. Het op- en afstappen van je fiets vraagt wel enige training. Je maakt namelijk best al op voorhand de draagzak met je kindje vast, voor je opstapt.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie