De terrassen gaan weer open. Het heeft lang geduurd, maar we krijgen eindelijk weer iets meer vrijheid. Eerst voorzichtig de terrassen open met beperkte openingstijden en daarna. Hopelijk volgen binnenkort ook de restaurants. Eindelijk weer een lekker biefstukje eten en geserveerd worden door anderen. En dat betekent ook dat het weer tijd wordt om ons op te doffen. Voor veel mensen is het lang geleden dat ze echt hun best hoeven doen voor hun uiterlijk. Het wordt tijd om de joggingsbroek en sweater in te ruilen voor een nette broek en overhemd. Check alvast even of je je kleren nog past, want de corona kilo’s zijn nog steeds een ding. Mocht je je kleding niet meer passen, of vind je het sowieso tijd worden voor nieuwe nette kleding? Lees dan even verder. In deze blog geven we een paar tips voor bij het shoppen. 

Is plannen niet jouw ding? Dan ben jij waarschijnlijk al een tijdje niet in een kledingwinkel geweest. Shoppen op afspraak is een stuk minder leuk, dus het is heel begrijpelijk als je dat even niet hebt gedaan. Gelukkig mogen we naast naar de terrassen, ook weer naar de winkels, zonder afspraak. Kijk voordat je naar de winkel gaat even in je kast naar wat je nog hebt en check even of je het nog past. Zo weet je precies wat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een outfit voor naar het terras, een nette outfit voor in het restaurant en heb je nog sportkleding voor als de sportscholen weer opengaan? Maak van te voren een lijstje met wat je nodig hebt. 

Probeer eens wat nieuws

Het is makkelijk om altijd naar dezelfde winkels te gaan, maar als je merkt dat je moeilijk slaagt of wanneer je altijd maar dezelfde dingen koopt is het tijd om nieuwe winkels te proberen. Vraag aan vrienden waar zij hun kleding kopen en probeer dat eens. Daarnaast kan je op internet ook alvast even kijken of je leuke winkels tegenkomt. Ben je meer van het online shoppen? Dan zou je ook eens een kijkje kunnen op hemdvoorhem.nl. Deze webshop staat vol met mooie overhemden voor mannen. Denk bijvoorbeeld aan eterna overhemden

Neem iemand mee

Naast dat het veel gezelliger is om samen te shoppen, kan een tweede paar ogen goed helpen bij het vinden en beoordelen van kleding. Vraag iemand mee waarvan jij denkt dat diegene een goede smaak heeft. Soms hebben mensen in je omgeving een hele leuke kledingstyle, maar lukt het jou niet om ook zo’n setje bij elkaar te vinden. Niet iedereen heeft daar oog voor, dus neem iemand mee die dat wel heeft. Daarnaast kan iemand goed beoordelen of een kledingstuk goed staat of niet. Zo voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt. Heb jij de neiging om veel te veel kleding te kopen? Spreek van te voren met jouw shopmaatje af dat je maar een bepaald bedrag wilt besteden. Zo kan hij of zij jou op tijd proberen te remmen wanneer je de neiging hebt om meer geld uit te geven.