Verkouden? Deze tips kunnen je helpen!

Als je aan de winter denkt, denk je meteen ook aan die leuke winterdagen: ofwel lekker binnen onder een warm dekentje met een kopje thee of koffie om jezelf te verwarmen terwijl die heerlijk ruikende geurkaarsen je huis gezellig verlichten, ofwel buiten op bijvoorbeeld die skireis waar je al zo lang naar uitkijkt. Maar winter betekent voor velen ook onvermijdelijk enkele dagen doorbrengen met een kriebelende hoest of een verstopte neus. Die vervelende verkoudheid is je sowieso wel bekend … Gelukkig lees je hier enkele tips die ervoor zorgen dat je je weer snel op en top voelt!

1. Koop de nodige geneesmiddelen

Misschien voor de hand liggend, maar wel essentieel. Geneesmiddelen helpen je om die vervelende symptomen waar je soms dagen last van hebt te verlichten. Neem dus een pijnstiller om die keel- of hoofdpijn wat te verminderen, of gebruik neusdruppels of een neusspray om weer beter te kunnen ademen. Handig is ook dat je tegenwoordig online zonder voorschrift verschillende neusdruppels en -sprays, zoals die van Otrivine, kan bestellen. Zo kan je toch eenvoudig de nodige medicijnen aankopen zonder je huis te verlaten wanneer je de fut er niet voor hebt. 

2. Haal een frisse neus op

Natuurlijk zijn er momenten waarop je je huis niet wil verlaten, maar velen maken de fout om zich volledig op te sluiten tijdens de hele periode dat ze ziek zijn. Kleed je warm aan, ga de deur uit en geniet van de gezonde buitenlucht door een twintigtal minuutjes te wandelen. Haal de frisse buitenlucht ook naar binnen en verlucht je huis dus voldoende. Je wil namelijk de lucht met allerlei bacteriën, die je in de eerste plaats ziek maken, niet opsluiten in je huis. Zet dus op geregelde tijdstippen de ramen open.

3. Drink water en thee

Voldoende water drinken is uitermate belangrijk bij een verkoudheid want het zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller doorheen je lichaam kunnen transporteren en je lichaam kunnen verlaten. Heb je nood aan wat afwisseling, drink dan een kopje thee, en liefst gemberthee want deze helpt bij het tegengaan van slijm in je neus en keel. Misschien niet voor iedereen, maar blijkbaar helpt gorgelen met warm water waarin een theelepel zout is opgelost ook. Het zou namelijk de keel reinigen. Altijd het proberen waard, toch?

4. Kruip op tijd onder de wol

Slaap heb je altijd nodig, maar toch extra tijdens een verkoudheid om het herstellingsproces te versnellen. Maak het dus niet te laat, kruip wat vroeger onder de lakens en slaap wat langer uit. Ook middagdutjes helpen. Voel je dus niet schuldig wanneer je bijvoorbeeld overdag tijdens het kijken van je favoriete serie met je Nesivine neusspray of -druppels stand-by even wil indommelen. 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie