Kleine badkamer inrichten

De badkamer is een plek waar we helemaal kunnen ontspannen. Je kan er relaxen in een bad gevuld met badzout terwijl je rustig een boekje leest. Dit is als het ware je eigen mini-spa. Maar wat als je geen plaats hebt voor een ligbad? Wij geven je tips om een kleine badkamer mooi en gezellig in te richten.

Inloopdouche

Bij een inloopdouche kies je voor glazen douchewanden. Dat kan gewoon glas zijn, melkglas of je kan met een raster werken om je badkamer een landelijke stijl aan te meten. Zo’n inloopdouche creëert ruimte, zelfs in een badkamer met een kleine oppervlakte. Je hebt ook meer bewegingsvrijheid. Niet onbelangrijk: deze douche is erg makkelijk in onderhoud. Aangezien er geen deuren en scharnieren zijn, kan daar ook geen vuil achter kruipen. Na elke douchebeurt even de glazen wand aftrekken met een douchewisser en klaar is kees. Door dit dagelijks te doen voorkom je kalk-en zeepresten en blijft de douchewand lang schoon.

Landelijke stijl

Is de rest van je huis landelijk, trekt dit dan door naar de badkamer. Kies voor zwart en hout, zowel in de decoratie als bij de kasten. Warme houtsoorten, zoals eik, geven je badkamer instant een knus gevoel en zachte kleuren gaan hiermee hand in hand. Voor de lavabo kies je opnieuw voor natuurlijk materiaal zoals zwarte natuursteen. En wat past hier beter bij dan een zwarte douchekraan? Deze kraan staat heel mooi in een landelijke badkamer en wordt niet snel vuil, maar je ziet er wel snel kalkaanslag op. Het is dus een kwestie van je kranen regelmatig schoon te maken met een zacht reinigingsmiddel. Is het kwaad al geschied? Gebruik dan zeker geen chemische en bijtende middelen, maar kies voor citroen om de kalkaanslag te verwijderen.

Creëer ruimte

Je kleine badkamer wil je er toch zo groot mogelijk laten uitzien. De juiste kleuren kunnen zorgen voor een optisch effect, waardoor je badkamer groter lijkt. Gebruik hiervoor lichte kleuren zoals wit of beige. Wil je toch wat kleur integreren? Doe dat dan met de decoratie en badkameraccessoires. Ook een inloopdouche met glazen wand is zeer geschikt voor een kleine badkamer. 

In deze ruimte wordt vaak gewerkt met tegels. Dat kan ook in een kleine badkamer, maar het is belangrijk dat je dan voor grote tegels kiest, zonder motiefje. Dit geeft je badkamer een rustigere en ruimtelijkere uitstraling. Tot slot kies je best voor zwevende meubels. Hang kastjes op aan de muur, want hierdoor lijken ze minder ruimte in te nemen én je kan er makkelijk onder poetsen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie