Wat is de lekkerste drop?

Als je op zoek bent naar een heerlijke en zoete traktatie, kijk dan niet verder dan drop! Dit snoepgoed bestaat al eeuwen en wordt door mensen over de hele wereld gegeten. Maar wat is drop nu precies? De geschiedenis, hoe het wordt gemaakt en meer. In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van drop verkennen en al je vragen beantwoorden!

Geschiedenis van drop

Drop wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutplant. De plant komt oorspronkelijk uit Europa en Azië en wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt. De wortel van de plant bevat een zoete verbinding die glycyrrhizine heet, en die drop zijn karakteristieke dropsmaak geeft. Zoethoutwortel wordt geoogst, gedroogd en dan tot een poeder vermalen. Dit poeder wordt gebruikt om verschillende zoethoutproducten te maken, zoals snoep, thee en supplementen.

Het eerste geregistreerde gebruik van zoethout dateert uit het oude Egypte, waar het gebruikt werd als behandeling voor maagproblemen. Zoethout werd ook vermeld in de Bijbel en werd door de oude Grieken en Romeinen gebruikt om wijn te zoeten. In de Middeleeuwen werd zoethout gebruikt als hoestmiddel en men dacht zelfs dat het geneeskrachtige eigenschappen had.

De eerste dropfabriek ontstond in Italië, waar in de fabriek gemalen zoethoutwortel ingekookt werd en in blokken en daarna ten droge werd gelegd tot het stevige blokdrop plakken werden.

In de 17e eeuw veranderde het echt een snoepje toen er suiker aan werd toegevoegd en daarmee ook echt populair werd. Die populariteit is dan ook sinds die alleen maar blijven stijgen en nog steeds razend populair in Nederland.

De lekkerste smaken drop

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende smaken drop. De lekkerste smaken zijn voor mij volzoet, mildzout, honing en laurier.

Volzoete drop is de klassieke smaak waar de meeste mensen aan denken als ze aan drop denken en nog altijd mijn favoriet.

Mildzoute drop is een populaire Nederlandse lekkernij die gemaakt wordt met zout. Wil je echte kwaliteit zoute drop, kies dan drop met Keltisch zeezout. Met een laag natriumgehalte is daardoor een hele zachte zoutsmaak.

Drop met honingsmaak is een perfect evenwicht van zoet en zuur en ook een favoriet van mij. De honing geeft de drop een unieke smaak die bij velen geliefd is. Kies in dit geval voor echte honing in plaatst van toegevoegde aroma’s voor een intensere dropervaring.

Laurier drop is misschien een minder gebruikelijke smaak, maar daarom niet minder lekker. Deze soort heeft een heerlijke dropsmaak met een vleugje laurier. Wederom, kies voor drop op basis van etherische laurierolie in plaats van aroma’s. Als echte dropliefhebber en fijnproever word ik hier blij van.

Koop verantwoorde drop en BIO

Tegenwoordig vind ik het belangrijk om milieubewust voedsel te kopen en dus ook op gebied van snoepgoed. Op het gebied van een verpakking kijk ik dan ook naar of het een FSC keurmerk heeft. Verder koop ik ook drop voor mij en mijn kinderen dat vegan is en glutenvrij. Geen rare stoffen of ingrediënten van dieren. Ik merk dan ook echt verschil in de smaak van drop. Probeer het zelf een keer uit bij de volgende keer dat je drop gaat kopen, je wilt daarna niet meer terug.

Drop is een populaire snack in Nederland, en er zijn veel dropmakers, maar deze zijn niet altijd even lekker. Mijn favoriet komt van Klepper & Klepper met hun variant met honingsmaak die geen gluten of gelatine bevat. Daarnaast proef je echt de honingsmaak en dat deze van bijen komen. Je proeft dan ook duidelijk dat het om echte honing gaat. Mijn tweede favoriet is de mildzoute drop van dit merk. Een heerlijke zachte smaak door het Keltische zeezout, dus ook niet zo zout als andere soorten gezouten drop.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie