Tijdlijn voor een vlotte verhuis

Een verhuis kan soms wel wat stress veroorzaken, en dat is volstrekt normaal. Je moet aan verschillende zaken denken en heel wat in orde maken. Wil je goed voorbereid zijn? Volg dan deze tijdlijn, en begin zo aan een vlotte en fijne verhuis!

Voor de verhuis

Als je verhuist naar een huis waar wel nog wat werk aan is, zorg je best dat je de afmetingen van de ruimtes al eens opmeet (voor je zetel, keuken, ijskast etc.). Ook zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van basisinformatie zoals gas, elektriciteit, stopcontacten, schoorsteen, tv-aansluiting etc. Je makelaar kan je hier ook zeker bij helpen.

Dan kan de voorbereiding voor de verhuis beginnen, zoals verzekeringen en aansluitingen regelen, maar ook kartonnen dozen bestellen. Begin zeker een maand op voorhand met de kasten en de zolder op te ruimen en breng wat je niet meer nodig hebt naar de kringloopwinkel. Verhuis dus enkel wat je écht gebruikt: dat scheelt in verhuiskosten en zo staat je nieuwe huis niet meteen terug vol.

Vergeet ook niet om de praktische dagen van de verhuisdag zelf te regelen, zoals opvang voor kinderen en/of huisdieren, een vergunning voor een verhuislift en de verhuisfirma. Zeker wanneer je uit een grootstad verhuist, zoals Gent waar lage emissie zones gelden, komt er wel wat bij kijken. Contacteer dus tijdig professionele verhuizers in Gent en zij kunnen je verder helpen met eventuele vergunningen.

De dag van de verhuis

Als alles goed loopt, en je met een verhuisfirma werkt, is je oud huis snel leeg. Maar dan begint het echte werk: de schoonmaak van zowel je oude als je nieuwe huis. Zoek je voor het schoonmaken een bedrijf? Dan vind je zeker wat goede partijen op het internet. Zij kunnen je snel helpen met alles schoon te maken (in de ochtend bijvoorbeeld) waarna de verhuizers de dozen meteen in de juiste én propere kamers kunnen plaatsen. Houd enkele essentiële spullen zoals proper ondergoed, een tandenborstel en wat extra geld in een aparte rugzak of koffer waar je snel aan kan. Zo hoef je na een lange dag niet in honderd dozen te zoeken.

Na de verhuis

Zorg dat je je adreswijziging op tijd doorgeeft aan de gemeente of stad waar je bent gaan wonen. Vaak kan je dit online gemakkelijk regelen en hoef je pas later naar het stadhuis. En let op: zelfs al verhuis je naar een huis wat verderop in de straat, dan moet je nog steeds een officiële adreswijziging in orde maken. Andere instanties die je op de hoogte moet brengen zijn je gas-, water- en elektriciteitsleverancier, je bank en de post. Vergeet ook je verzekering niet en hoor bij hen of je voor alles in orde bent.

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie