Hoe maak je van jouw dak een echte topper?

Ga je bouwen of verbouwen? Of is je dak aan vervanging toe? Met de huidige milieunormen en torenhoge energieprijzen doe je er goed aan om voor een degelijke dakbedekking en een goede dakisolatie te kiezen. Hiermee ben je voor jaren gerust en je portefeuille zal je dankbaar zijn!

Voordelen van rubber dakbedekking

Wanneer je dakbedekking wil die jarenlang meegaat, moet je misschien overwegen om voor rubber dakbedekking te gaan. Deze bedekking gaat minstens 50 jaar mee en kan je indien gewenst zelf aanbrengen. Het rubber wordt geleverd in een soort folie die je gemakkelijk op elk soort dak kan installeren. Er bestaan verschillende uitvoeringen in, zodat elk soort dak optimaal beschermd kan worden. Je kan de dakbedekking op maat laten maken, dus dat werkt erg gemakkelijk. Wanneer je een totaalpakket bestelt, ontvang je ook de lijm die je nodig hebt en alle andere benodigdheden om je dak zelf te kunnen bedekken. De rubberfolie is nog een hele tijd corrigeerbaar nadat je hem gelijmd hebt, dus eventuele plooien kan je moeiteloos wegwerken.

Voordelen van isoleren met PIR

PIR dakisolatie doet misschien nog geen belletje rinkelen, maar toch is het de toekomst als het aankomt op het isoleren van je dak. PIR isolatieplaten zijn drukvaste platen van geringe dikte. Ze halen een erg hoog rendement. Je kan PIR isolatieplaten gemakkelijk combineren met rubberen dakbedekking, omdat je perfect over de platen kan lopen. De platen kunnen op maat en in verschillende diktes gemaakt worden. Hoe dikker de plaat, hoe meer isolerend ze werkt.  Deze isolatieplaten worden bedekt met een speciale toplaag, waardoor je ze rechtstreeks op het dakrubber kan lijmen. Vervolgens kan je de isolatie bevestigen met schroeven of met lijm. Het is dus erg gemakkelijk te installeren. Wanneer je onzeker bent over het zelf installeren van je dakbedekking, kan je hier instructies voor krijgen of een handleiding volgen. Het hele systeem wijst zichzelf uit, dus je zult merken dat het plaatsen van je isolatie en dakbedekking als een fluitje van een cent zal gaan!

Dakbedekking en dakisolatie online aankopen

Je hoeft niet naar een winkel met bouwmaterialen te gaan om je dakbedekking aan te kopen. Je kan je bestelling eenvoudig online plaatsen. Je mag gerust zijn dat er een grote voorraad aan dakbedekking aanwezig is, en dat er dus snel geleverd kan worden. Je hoeft dus niet zelf voor het vervoer te zorgen, wat je veel rompslomp bespaart. Bestel jij je dakbedekking en dakisolatie nu ook online?
 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie