Sinaasappel en gember: het perfecte duo in een warme thee! Maar heb je deze combinatie al eens gebruikt in een verfrissend alcoholvrije zomerdrankje? Alcoholvrije drankjes zijn al even aan een opmars bezig, maar tegenwoordig vind je een grote keuze op de menukaart van zowat elk etablissement. Een echte aanrader? Vers sinaasappelsap, gemberbier en natuurlijk véél ijs.

Sinaasappelsap

Easy peasy lemon (euh, sinaasappel) squeezy! Zorg dat je de beste kwaliteit van sinaasappelen in huis haalt want sinaasappelsap uit een fles? Kom nu. Eerlijk, je proeft echt wel het verschil. Bovendien worden er smaakstoffen, extra suikers en andere additieven aan toegevoegd. Ga voor puur natuur en pers vers! Met een professionele citruspers heb je in een oogwenk wel 2 liter sap bij elkaar. Tip: maak altijd wat te veel. Je wilt niet midden in de rush van je service nog appelsienen gaan snijden. NO thanks!

Gemberbier

Het is al even een hit. Gemberbier wordt gemaakt van gember en suiker en wordt aangelengd met koolzuurhoudend water. Het is de ultieme verfrissing op hete zomerdagen.Het is een licht pittig en past uitstekend bij het zoetere sinaasappelsap.

Je kan het in flesjes kopen, maar net zo goed zelf maken. Kook de gember in water goed uit, zodat alle smaken loskomen. Wel eerst even schillen en in stukken snijden natuurlijk, en hup de kookpot in.

Rietjes

Als versiering van het glas en omdat drinken uit een rietje gewoon leuker is! Rietjes horen tegenwoordig niet meer van plastic te zijn. Nee, we  gaan voor milieubewuste rietjes. Milieubewuste rietjes zijn gemaakt van karton, aluminium, bamboe of zelf glas. Elk materiaal heeft zo zijn voor en zijn nadelen. Een kartonnen rietje wordt al gauw slap. Glas kan breken en bamboe rietjes hoor je zeker op een droge plaats te stockeren, zoniet kunnen ze aangetast worden door schimmels. Toch maar voor een plastic rietje dan? Nee, ga voor aluminium, die kunnen zelfs de vaatwasser in!

Ice ice baby!

En vergeet de ijsblokjes niet. Geen verfrissend drankje zonder ijsblokjes, uiteraard.  Wees zeker dat je een ijsmachine hebt zodat je nooit zonder ijs komt de zitten. Bij zowat elk fris drankje komt een ijsblokje of drie. In de zomermaanden is het voor iedere horecazaak een must om een professionele ijsmachine aan de bar te hebben staan. Lauwe drankjes serveren aan je klanten is not cool. Met een ijsblokjesmachine zorg je dat je personeel altijd ijs bij de hand heeft.

Met een basis van sinaasappelsap en gemberbier kan je nog alle kanten uit. Probeer eens ananassap toe te voegen of een beetje grenadine, je zal versteld staan van het resultaat. Wil je ook je alcoholdrinkende klanten plezieren, deze basis cocktail gaat prima samen met bruine rum.