Wat je moet weten over dartborden

Ben je een fanatieke dartsporter, dan zijn er zeker een aantal zaken die je moet weten over dartborden. Paardenhaar is wellicht één van de dingen die in je opkomt als je aan dartborden denkt. In deze blog vertellen we je precies hoe dartborden vervaardigd worden. Als fanatieke darter dien je zonder meer op de hoogte te zijn van deze informatie.

Hoe worden dartborden vervaardigd?

Dartborden worden vervaardigd aan de hand van Sisal. Sisal is een plant die een hoogte kan bereiken van 5 meter. Omdat de plant in de Mexicaans havenstad Sisal voorkomt is het daarnaar vernoemd. Sisal is niet alleen voor het vervaardigen van dartborden een nuttig onderdeel, maar wordt ook gebruikt bij het vervaardigen van andere producten zoals touw, borstels en vloerkleden. Er bestaat ook een fijne variant van sisal. Verder is het bekend dat de Maya’s deze variant gebruikten om hun kleding te maken. In de volgende alinea meer over de sisal in relatie tot de dartborden. 

Het begin

Zoals eerder aangegeven wordt een dartbord van sisal gemaakt. Het proces om een dartbord te maken begint bij het drogen van een bos sisal. Vervolgens worden de lange strengen omwikkeld en daarna in dikke plakken gesneden. Als er genoeg plakken zijn worden deze tegen elkaar gedrukt totdat het een formaat van een dartbord aanneemt. De “breuklijnen” die je dan ziet in een dartbord hebben alles te maken met de verschillende bossen sisal die tegen elkaar zitten. Dit proces vormt de basis om een dartbord te kunnen vervaardigen. Wat wel opgemerkt moet worden is dat fabrikanten strenge maatregelen toepassen om ervoor te zorgen dat het dartbord voor wat betreft de kwaliteit in orde is.

Het afronden

Na de beginfase wordt het dartbord klaargemaakt om af te leveren voor verkoop. Nadat de vorm van het bord al gevormd is worden de tripels en dubbels aangebracht met de zeefdruk techniek. Middels dezelfde techniek worden de nummers geplaatst. De laatste stap is het ijzer dat erin gedrukt wordt. Dit geschiedt onder hoge druk precies op de juiste plek. Je bent er nu zeker van dat het gaat om een kwaliteitsdartbord en deze kun je kopen bij een gerenommeerde winkel als dartwinkel Mcdartshop.nl. Bij dartwinkel Mcdatshop.nl vind je ook ander relevante artikelen voor het darten. Ben je dus al lang op zoek naar items voor het darten? Dan kun je vandaag nog een kijkje nemen op de website van dartwinkel Mcdartshop.nl.

 

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie