Nu kopen en nadien betalen heeft zowel voordelen voor jou als ondernemer, als voor jouw klanten. Achteraf betalen is een service die webshops steeds vaker aanbieden en die perfect past binnen een progressieve betaalstrategie. Jij kan met jouw webshop niet achterblijven, ontdek hier waarom!

Voordelen jouw klanten

‘Nu kopen, later betalen’ biedt heel wat voordelen voor je klanten die jou uiteraard ook ten goede komen. Ten eerste creëert het een vertrouwd gevoel, zeker wanneer je webshop nog nieuw is voor de bezoeker kan dit een doorslaggevende factor zijn om een eerste bestelling te doen. De aankoopdrempel lijkt met achteraf betalen zo goed als verdwenen. Ten tweede biedt het je klanten de mogelijkheid de artikels te proberen en te retourneren zonder zorgen. Ze moeten uitsluitend betalen voor de producten die ze houden, de rest kunnen ze zonder al te veel gedoe weer terugsturen. Wat een vrijheid! Op deze manier verplaats je het winkelgevoel rechtstreeks naar hun woonkamer. Net zoals in de winkel krijgen ze eerste de kans te proberen, passen en ervaren, dan pas wordt er betaald. Bovendien kunnen ze zelf kiezen wanneer ze dat doen. Het geeft een aangename spelingsruimte waar sommige consumenten graag gebruik van maken. Geen gedoe met voorschieten van producten die ze misschien niet eens willen houden. Wanneer je achteraf betalen via bijvoorbeeld AfterPay aanbiedt, kunnen ze via de app zelf facturen on hold zetten tijdens het retourneren en bied je hen de mogelijkheid zelf de betalingsdatum te kiezen en rechtstreeks in te plannen in hun agenda, superhandig! Bovendien is AfterPay interestvrij voor de klant.

Voordelen voor jouw onderneming

Achteraf betalen is dus vaak interessanter voor jouw klanten dan meteen betalen en dat leidt automatisch tot voordelen voor jouw webwinkel. Want een gelukkige klant, die koopt meer. Een achteraf betaalservice zoals AfterPay toevoegen aan je check-out is dus zeker een goed idee. Of je moest je conversieratio niet willen zien stijgen? 😉 Bovendien neemt AfterPay het volledige betaalrisico op zich. Je bent met andere woorden beschermd tegen wanbetalers. Dit wil zeggen dat jij sowieso betaald wordt, of de klant zijn betaling nu al heeft afgerond of niet, dat maakt voor jou geen verschil. Jij bent meteen zeker dat het aankoopbedrag op je rekening zal staan. Klinkt goed, nietwaar?

Nog niet overtuigd dat achteraf betalen zijn vruchten afwerpt? Er zijn de laatste jaren tal van artikels geschreven en onderzoeken gepubliceerd die dit bewijzen. Het internet staat er vol van. Een beetje online onderzoek voor je de effectieve stap zet, zal je helpen bij je keuze. Succes!