Keukentrends voor 2022 die je moet kennen

Is je huidige keuken aan renovatie toe of zit je met een nieuwbouwproject? Dan ben je vast al aan het uitkijken naar een nieuwe keuken. Weet je al helemaal wat je wil of hou je van meerdere stijlen? Bekijk hier wat de keukentrends zijn voor dit jaar en laat je inspireren!

1. Metallic

De metaallook is één van dé keukentrends in 2022. Een metallic kleurtje zoals goud, brons of koper valt goed te combineren met zwarte staaltinten of hout. Je kan natuurlijk ook all the way gaan en je keuken compleet hullen in een metallic kleur, inclusief werkblad!

2. Marmer

We hebben het de voorbije jaren al vaker de revue zien passeren, maar anno 2022 blijft het een grote hit: marmer. En denk daarbij niet enkel aan je werkblad, spoelbak of je keukeneiland. Het kan evengoed worden doorgetrokken naar de wanden of zijkanten van je kookeiland.

3. Vintage

Wil je een nieuwe keuken kopen? En ben je fan van alles wat retro of vintage is? Dan kan je een keuken in deze stijl kiezen. Het is namelijk weer helemaal hot. Opvallende kleurtjes zoals terra, groen of zelfs okergeel of pasteltinten, ronde vormen maar ook grafische prints zoals het hippe terrazzo vinden in 2022 helemaal hun weg naar de keuken. En zo waan jij je helemaal terug in de funky fifties en sixties!

4. Zwart

Een zwarte keuken is tijdloos en prijkt ook dit jaar hoog bovenaan het lijstje van populaire keukenstijlen. Ga naast zwarte kasten ook voor een zwarte spoelbak, kranen, toestellen en accessoires. Uiteraard is het ook mooi combineerbaar met hout, goud, wit of grijstinten.

5. Minimalisme

Strakke en minimalistische keukens blijven we ook in 2022 vaak terugzien. Typerend voor deze stijl zijn hoge keukenkasten tot tegen het plafond. Dit creëert een strakke look en zorgt voor een optimale benutting van je kastruimte. Ook greeploze keukens passen heel goed in deze stijl. Dit zijn keukens met keukenfronten zonder handvat(en).

Keuken op maat

Laat jij je leiden door trends of hou je liever vast aan een klassieke, tijdloze stijl? Wat het ook wordt, je laat je in de keuze van een keuken het best bijstaan door een ervaren keukenbouwer. Door hun jarenlange ervaring en expertise, weten zij als geen ander wat kan en wat niet. Zo ligt de perfecte keuken op maat van jouw wensen en behoeften binnen handbereik!

Share this article

Ook leuk om te lezen

Populaire categorie